Kolejny kulinarny eksperyment uważam za udany. Po muffinkach z ciecierzycy (KLIK), przyszedł na czas na muffinki z czerwonej fasoli. Uwaga drogie Mamy: jedna taka muffinka to tylko 65 kcal! Upieczcie je, dopóki można kupić truskawki :)
Smacznego! :)
Przepis na muffinki z czerwonej fasoli
Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
400g truskawek
3 łyżki miodu
2 jajka
1/2 szklanki otrębów
1/2 szklanki płatków owsianych
1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
rodzynki
3 łyżki karobu
Przygotowanie:
Fasolę odsączamy na sitku i miksujemy blenderem. Dodajemy jajka, miód, proszek do pieczenia i dalej miksujemy. Do masy dokładamy pozostałe składniki, z wyjątkiem truskawek. Te kroimy w kostkę lub rozgniatamy widelcem i delikatnie łączymy z uzyskaną masą. Przekładamy do papilotek, pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach.
Przepis faktycznie niecodzienny ;) Chętnie wypróbuję :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie, u mnie także muffiny (bardziej pospolite- z jagodami) z bio olejem kokosowym ^^
OdpowiedzUsuń