niedziela, 31 marca 2013

Trochę egzotyki (Przepis na pinacoladę z kaszy jaglanej)

Jaka jest wiosna w tym roku - każdy widzi.
Skoro nie znajduję jej za oknem, smaków kojarzących się z ciepłem i słońcem szukam w kuchni - i czasem nawet mi się to udaje :)

Jaglana pinacolada - tak mogłabym nazwać to, co ostatnio z upodobaniem zjadam na śniadanie. Pycha! I od razu wiosna wydaje się mniej odległa :)

Przepis na jaglaną pinacoladę

Składniki:

1/2 szklanki kaszy jaglanej
3 plasterki ananasa
1/2 szklanki wiórek kokosowych
syrop z agawy

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Po przygotowaniu dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa oraz wiórki - mieszamy. Słodzimy syropem z agawy... i już :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz