poniedziałek, 28 stycznia 2013

Zdrowa przekąska (Przepis na otrębowe serduszka)

Drogie Mamy, znacie to?
- Mamo, mamo, mam na coś ochotę, daj mi coś!

Tym "czymś" mogą być np. otrębowe serduszka, które ostatnio z upodobaniem piekę... i w których dzieci zdają się nie zauważać braku cukru!

Przepis na otrębowe serduszka (ok. 6 sztuk)

Składniki:

6 łyżek otrąb 
2 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 duży dojrzały banan
1 łyżka miodu
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka karobu
szczypta soli

Przygotowanie:

Łączymy suche składniki, czyli karob, proszek do pieczenia i cynamon. Białka ubijamy z solą, dodajemy żółtka, miksujemy na puszystą masę. Delikatnie dodajemy składniki suche, otręby, startego na dużych oczkach banana, jogurt i miód.
Przekładamy do foremek, pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz